Verborgen camera’s

Als u interne fraude vermoedt, wilt u dit zo snel mogelijk stoppen. Door met verborgen camera’s bewijs te genereren, staat u sterk. Alarmrent helpt u daar graag bij en dat kan vaak al binnen 24 uur. We adviseren en plaatsen de verborgen camera’s op discrete wijze. Er is nog nooit een verborgen camera van Alarmrent ontdekt en in bijna alle gevallen is het gelukt om de fraude op beeld vast te leggen.

Alarmrent helpt u niet alleen bij het bewijzen van de fraude. Ook de afhandeling, vaak moeilijk omdat u de persoon goed kent, is bij Alarmrent in goede handen. Wij werken samen met gerenommeerde recherchebureaus die op professionele wijze het gesprek met de dader aangaan. Ook kunnen zij u helpen bij een eventueel ontslagtraject en zo nodig aangifte bij de politie.

Meer weten over de inzet van verborgen camera’s door Alarmrent? Klik hier.

Als u vermoedt dat uw medewerkers intern fraude plegen, is het verstandig direct actie te ondernemen; diefstal of verduistering stopt zelden vanzelf. Met de verborgen camera’s van Alarmrent verkrijgt u bewijs en kunt u meteen ingrijpen.

Begeleiding van A tot Z
Alarmrent begeleidt u vanaf het moment dat u de fraude vermoedt tot en met het eventuele afscheid van een medewerker en het verhalen van de kosten. Nadat u ons de situatie heeft uitgelegd, krijgt u van ons een voorstel, een checklist en een offerte. Gaat u akkoord, dan kan het verborgencamera-systeem meestal de volgende dag al worden geplaatst. Dit doen we zeer discreet en op een door u gekozen moment.

De beelden, die het camerasysteem alleen bij beweging registreert, zijn snel en eenvoudig uit te lezen. Is er op deze manier fraude vastgesteld, dan volgt een gesprek met de werknemer. Mogelijk is er een plausibele verklaring. Als deze er niet is, is het in sommige gevallen mogelijk om ontslag op staande voet aan te vragen.

De werknemer kan aansprakelijk gehouden worden voor de schade en de huurkosten van de verborgen camera. Indien in onderling overleg geen overeenstemming mogelijk blijkt, dan kan de kantonrechter worden gevraagd de werknemer te veroordelen voor de proceskosten en de kosten van de verborgen camera’s.

Privacy en wetgeving
Alarmrent is een door het VEB [link naar https://www.veb.nl/] erkende beveiligingsinstallateur. Wij installeren verborgen camera’s alleen op locaties waar dat is toegestaan. In het gehele traject houden we rekening met de privacywetgeving en alle gegevens worden uiteraard vertrouwelijk door ons behandeld. We werken bovendien altijd met de meest recente checklist voor Toepassing Heimelijk Cameratoezicht.

Kosten
Het huren van een verborgen camera kost vanaf € 24 uur per dag. De installatiekosten zijn locatie-afhankelijk. De minimale huurtermijn is één dag en de huur is opzegbaar per 24 uur.
U kunt de kosten van de inzet van verborgen camera’s terugvorderen op de dader. Vraagt u daarom nu meteen vrijblijvend een prijsopgave voor uw specifieke situatie.

Voorbeelden gebruik
Verborgen camera´s worden bijvoorbeeld toegepast bij diefstal uit kassa’s, vernieling, diefstal van geld of goederen, oneigenlijk gebruik van bedrijfsmiddelen en andere ongeoorloofde praktijken.

Enkele voorbeelden van situaties die door de verborgen camera’s van Alarmrent zijn opgelost:

– Een supermarkt in het midden van het land ontdekte grote kasverschillen. Door het installeren van verborgen camera’s is een medewerker op heterdaad betrapt en heeft hij de diefstallen bekend. De medewerker is niet meer werkzaam bij de supermarkt.

– Een groothandel in consumentenelektronica merkte grote voorraadverschillen op. Door verborgen camera’s in te zetten, is een medewerker, die al tien jaar bij het bedrijf actief was, betrapt en op staande voet ontslagen.

– Een organisatie merkte dat er in de garderobe continu gestolen werd uit jaszakken. Onzichtbaar werden er een aantal verborgen camera’s geplaatst. Uiteindelijk bleek dat een eerder verdacht personeelslid niets met de diefstal te maken had. Wel konden twee andere medewerkers op heterdaad worden betrapt en vervolgens ontslagen.

Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD)
Wij adviseren werkgevers in de detailhandel altijd om bij interne fraude de betreffende medewerker te registreren bij de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel. Deze organisatie zorgt ervoor dat de frauderende medewerkers niet eenvoudig bij een collega aan de slag kunnen. Zo kunt u toekomstige interne fraude en diefstal voorkomen.

Verborgen camera huren?
Wilt u meer weten over het huren van verborgen camera’s, een offerte of een vrijblijvend advies? Dan kunt u direct contact met ons opnemen.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Na het invullen van onderstaand formulier ontvangt u binnnen één werkdag bericht.

Bedrijfsnaam Telefoonnummer*
Contactpersoon* E-mail*
Opmerkingen en/of toelichting
Contactvoorkeur